6 iemesli, kāpēc pankūkas pielīp pie pannas un sadalās apgriežot

Plānās pankūkas, kas būs ne tikai garšīgas, bet arī ļoti skaistas, nav viegli pagatavot. Daudzas saimnieces nenovērtē šī ēdiena sarežģītību, kā rezultātā pankūkas saplīst un pielīp pie pannas. Tāpēc pastāstīsim, no kādām kļūdām jāizvairās, lai pankūkas izdotos ideāls.

1.kļūda: nepareiza konsistence

Visbiežāk pankūkas pielīp pie pannas nepareizās mīklas konsistences dēļ. Piemēram, ja pievienojāt pārāk daudz piena un tas izrādījās pārāk šķidrs vai otrādi, jūs pārspīlējāt ar miltiem. Biezas mīklas gadījumā viss ir vienkārši – to vajadzētu atšķaidīt ar šķidrumu, kuru izmantojāt – kefīru, ūdeni utt. Ja mīkla pēc konsistences atgādina pienu, tad jāpievieno nedaudz biezinātāja. Mūsu gadījumā tie ir milti.

Lūdzu, ņemiet vērā: Visām mīklas pagatavošanai nepieciešamajām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā. Un, lai tās labi sajauktos viena ar otru, ļaujiet mīklai “atpūsties” 10-15 minūtes, pirms sākat cept pankūkas.

2.kļūda: izmantot tikai pienu/kefīru

Pankūkas var piedegt, ja mīklu gatavojat tikai ar pienu vai kefīru. Profesionāli pavāri iesaka vienu no galvenajām sastāvdaļām atšķaidīt ar ūdeni proporcijā 1:1. Mīklai kopā ar pienu ieteicams pievienot verdošu, nevis aukstu ūdeni. Šajā gadījumā izdosies pagatavot ažūra pankūkas ar skaistām malām.

3.kļūda: pievienot daudz cukura

No neliela cukura daudzuma parasti sanāk pārāk bālas pankūkas, bez zeltainas “garozas”. Bet, ja pārspīlēsi ar šo sastāvdaļu, tad mīkla, visticamāk, pielips pie pannas. Ja pankūkas apakšdaļa sāk piedegt, bet augšai nav laika cepties, tad, mēģinot to apgriezt, nekas neizdosies, jo pankūkas saplīsīs. Tāpēc mēģiniet ievērot recepti un nemēģiniet pankūkas padarīt saldākas.

4.kļūda: cept pankūkas universālā pannā

Noteikti katrai saimniecei ir universāla panna “visam”: uz tās sautē dārzeņus, cep gaļu, gatavo kotletes un, protams, pankūkas. Diemžēl pankūkas nepanes kaimiņattiecības ar citiem produktiem un bieži pielīp pie trauku apakšas. Tāpēc šefpavāri iesaka iegādāties speciālu pannu pankūkām, kas ātri uzsilst, ar kvalitatīvu pārklājumu un zemām malām, lai mīklu varētu viegli apgriezt.

Čuguns ir ideāls materiāls, taču derēs arī labi nepiedegošie virtuves trauki. Pamēģini darīt kā francūži – pannu nemazgā, bet noslauki ar papīra dvieli. Ārkārtējos gadījumos varat noskalot ar ūdeni, taču neizmantojiet mazgāšanas līdzekļus un metāla sūkļus – tie tikai kaitēs čuguna traukiem vai nepiedegošajam pārklājumam.

5.kļūda: pārāk karsta vai auksta panna

Atcerieties teicienu “Pirmā pankūka ir izmetama?” Šāda situācija bieži rodas tāpēc, ka jūs ielejat mīklu slikti sakarsētā pannā. Tāpēc vispirms labi jāsasilda pannas dibens, jāpagaida, līdz parādās dūmi, pielej eļļu, samazina uguni līdz vidējai un tikai tad lej mīklu. Vēl viens padoms ir cept pankūkas uz vidējiem degļiem. Ja izmantosiet lielus, tad mīkla piedegs malās, un vidū tai nebūs laika izcepties.

Lasi arī: Lieliskais ābolu lečo

6.kļūda: ielejat par maz eļļu

Šī kļūda ir visizplatītākais iemesls, kāpēc pankūkas pielīp pie pannas un saplīst. Ja vēlaties izvairīties no šāda iznākuma, pievienojiet mīklai divas vai trīs ēdamkarotes eļļas un vienu pannai. Vienmērīgi izklājiet eļļu ar otu gar pannas dibenu un sāniem. Noteikti ieeļļojiet traukus ne tikai pirms gatavošanas, bet arī pēc katras trešās pankūkas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment